top of page
Öne Çıkanlar

KONFORMİZM


KONFORMİZM

Konformizm , aykırı olma, uyumlu olma, uygitsincilik anlamına gelmektedir. Genele ters gitmekten çekinmektir.Düşük profili olma kalabalığın icinde de bilinmeme eğilimidir. Sivri olmaktan da geri durmaktır.

Kökten değişimin de anti tezidir. Mücadelenin karşısında yer almayı getirmektedir. Ret etmeyi de red eden günümüzün küreselleşen dünyasında ortayolculuk,apolitizmle birlikte kolkola olan bir akımdır. Korkudan da beslenmektedir.

Asgari ücretle çalışıp asgari ücreti yetersiz bulana karşı çıkışı da getirmektedir. Ülkedeki yaşam koşullarının ne kadar zor olduğunu bilerek,bunu görmezden gelişin adıdır konformizm.

Sistemin bizlere dayattığıysa, uyumlu olmanız karşılığında rahat etmemizi vaad etmektedir.Ama işler öyle olmamaktadır ki ;bu durum diğerlerinin sömürülmesine sebep olmaktadır.

Konformizm uzlaşmacılığı her yola gelişi de getirmektedir ve itaate de açıktır. Ve Çoğu kez ” kraldan kralcı kesilmeyi” de getirmektedir. Her zaman her koşulda kişilere umursamazlık aşılamaktadır.

Acizliğin de kutsanarak,. Kişinin de kendisini koruyarak sisteme çark etmesidir.İçinde bulunulan durumu meşrulaştırma ve kabullenme eylemidir. .

Egemen olan sistemin düşüncenin de desteklenmesidir. Sorgulayıp,değişip ve değiştirmektense kişinin kendisine dayatılanı yerine getirmeyi uygun görmesidir.

Genel kanıyı da aykırı şeyler söylememektir.Her türlü değerlerden ve iddalardan vazgeçmektir. Var olanla yetinmektir. Örgütlenmemeyi öğütleyen azıcık aşım kaygısız başım gibi sindiren söylemleri de benimseten anlayıştır konformizm.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Rüya

son eklenenler
ADIyla ARA
Henüz etiket yok.
bizi izleyin
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page