top of page

BOŞLUK



Esra ODMAN İYİER / BOŞLUK / Öykü/ Şubat 2012 BENCE KİTAP, ANKARA /



Cesur bir öykücü Esra Odman. Kalemini, her anımsanışta insanın kanını donduracak olaylara büyük bir cesaretle sokuyor, o olayın katmanları arasında korkusuzca döndürüyor. Derindeki acıları, kabuk bağladığı sanılan; ama içten içe kanamayı sürdüren yaraları deşerken ne kadar cesursa kadın - erkek ilişkilerini dillendirirken de o kadar cesur. Okuru, bulunduğu yerden alıyor, ya unutulmaması gereken bir geçmişe götürüp toplumsal acılarla yüzleştiriyor ya da ikili ilişkilerin en mahremine sokuyor ve bunu yeni imgeler, ilginç tanımlar, özgün benzetmeler, kinayeli söyleyişlerle dokunmuş taptaze bir dille yapıyor. Hareketli, canlı, kıpır kıpır bir dille…


Feyza HEPÇİLİNGİRLER

Esra Odman, bu kitabında yine psikolojik bir izleği öyküleştiriyor. Okuru, insan zihninin içinde bir yolculuğa çıkarıyor.

Odağa; insanın insana zulmünü, şiddetini, acımasızlığını koyuyor ve sonra, olan bitene yukardan bakıyor. Sonu görünmeyen bir uçurumun dibinden derin öykülerdir bunlar. Odman, insan aklının; fiziksel acı, ölüm korkusu, çocuğunu kaybetme dehşeti karşısındaki sınavını anlatıyor. Herkes sınavını farklı yaşamaktadır ve yazar; farklı aynalarda yansıyana tek tek bakmakta, acı çeken insanın sınırlarında dolaşmaktadır.

Bu; okuru ürperten ve düşündüren bir öykü evrenidir.


Çiğdem ÜLKER

“Sen sadece bedenimi sahiplenirken, ben ruhunu satın almıştım, sen fark etmeden. İkinci el ruhlar pazarında çok iş yapacağa benziyorsun adamım, bilmem farkında mısın?”


“ Sağlam bir anlatım, özgün bir rtim, doğru yere oturmuş sözcükler… ve ÖTEKİNİ öldürebilecek ne varsa yüklenmiş bir imge ırmağı… tek başına yeter, aslında.

Esra Odman’ın dili, kadim anlatıcıların zenginliğinin yanında ülkemizin çoğu yazarının saplandığı evrensele ulaşmayan bireyselliğin iç bayıltan kısırlığını aşmış, dünya caddelerinde güvenle dolaşmaya hazır bir özgüven taşıyor.”

Şenol YAZICI

Etikete göre ara
Henüz etiket yok.
ÖNE ÇIKANLAR
son postalar
Arşiv
bottom of page